În data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Bisoca au desfășurat activitățipe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură a prejudicia fondul forestier.

Pe timpul acțiunii au depistat pe DJ203K, pe raza comunei Mânzălești, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Lopătari, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos din specia mesteacăn. În urma verificărilor polițiștii, au constatat că tânărul nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos.   

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Postului de poliție Topliceni, au depistat un localnic în vârstă de 32 de ani, care transporta cu o autoutilitară material lemnos de esență salcâm, pentru care nu deținea documente de proveniență.

În ziua de 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei, au depistat pe raza localității Merei, un tânăr în vârstă de 22 de ani, care transporta cu un atelaj hipo lemn de foc din specia carpen, fără a deține documente de proveniență.

Cei trei au fost sancționați contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, în data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pogoanele au prins în flagrant un tânăr în vârstă de 27 de ani care ar fi sustras material lemnos dintr-o partidă de exploatare aparținând unei societăți comerciale. Acestuia i-a fost  întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

În toate cazurile materialul lemnos, aproximativ 3 mc, a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPER despre Dacian Cioloș: ”Cand nu se ascunde sub fusta lui Macron, Julien o face pe importantul in Romania”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 158. Service pentru Enterprise