Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, îndeamnă la calm și implicarea tuturor cetățenilor și forțelor în împiedicarea răspândirii virusului COVID-19. “Suntem împreună, pentru a face lucrurile corecte cu calm și pentru a proteja cetățenii lumii. Este realizabil!”

Oficialul OMS a explicat și de ce este un virus controlabil. Doar din analizarea numărului de cazuri și a numărului de țări afectate nu înțelegem povestea completă.

“Din cele 118.000 de cazuri raportate la nivel mondial în 114 țări, peste 90 la sută dintre cazuri sunt doar în patru țări, iar două dintre acestea – China și Republica Coreea – a scăzut în mod semnificativ epidemia. 81 de țări nu au raportat niciun caz, iar 57 de țări au raportat 10 cazuri sau mai puțin. Nu putem spune asta suficient de tare, sau suficient de clar, sau destul de des: toate țările pot încă schimba cursul acestei pandemii. (…) Mai multe țări au demonstrat că acest virus poate fi suprimat și controlat.Chiar și țările cu transmisie comunitară sau grupuri mari pot întoarce cursul acestui virus.”
Întreaga declarație a Directorului General OMS poate fi citită pe site-ul oficial al organizației.

Articolul precedentGabriela Firea cere măsuri drastice: vrea să închidă metroul.
Articolul următorAntonie Solomon și-a anunțat candidatura din partea ecologiștilor, la primăria Craiova.