Polițiștii din Câmpeni au luat măsura reținerii față de cele două persoane bănuite de tăiere ilegală și furt de pomi de Crăciun, la domiciliile cărora au fost găsiți, în urma unor percheziții, 410 pomi de Crăciun. Din cercetări a rezultat că aceștia ar fi tăiat peste 800 de pomi de Crăciun. Vor fi prezentați în fața magistraților.

 

La data de 9 decembrie 2020, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni i-au reținut, pentru 24 de ore, pe un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, județul Alba și pe fiul său, în vârstă de 16 ani, care sunt cercetați pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

 

În sarcina lor s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie – decembrie 2020, ar fi tăiat, fără drept și ar fi sustras 832 de pomi de Crăciun.

 

În plus, în sarcina bărbatului s-a reținut și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce, în urma anchetei polițiștilor, a rezultat faptul că, în calitatea sa de administrator al unei societăți comerciale, ar fi eliberat avize de însoțire false, pentru a da o aparență de legalitate cu privire la proveniența pomilor de Crăciun, care în realitate, erau tăiați ilegal.

 

Reamintim că, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au continuat cercetările privind fapte de tăiere ilegală de arbori în legătură cu care s-au sesizat la data de 11 noiembrie 2020, când, cu ocazia unor controale efectuate în teren, au fost găsiți 422 de pomi de Crăciun abandonați.

 

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, care împreună cu fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi tăiat, fără drept, pomii de Crăciun, în vederea valorificării ilegale.

 

La data de 07 decembrie 2020, polițiștii au efectuat percheziții la două proprietăți deținute de bărbat și au găsit 410 pomi de Crăciun, tăiați ilegal, un ciocan silvic de marcat, confecționat artizanal, 16 cartușe calibrul 12 mm, deținute ilegal și 20.000 de lei în legătură cu care există suspiciunea că provin din valorificarea pomilor de Crăciun, tăiați ilegal.

 

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentMaterial lemnos de peste 200.000 de lei, descoperit fără acte la o firmă din Neamț
Articolul următorStarea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, începând din 14 decembrie