Doi primari prahoveni au rămas fără mandate înainte de expirarea duratei normale a acestora, din cauza traseismului politic.

Prefectul Cristian Ionescu a emis ordinele de încetare a mandatelor înainte de termen pentru primarii din Băneşti şi Ciorani ca urmare a înscrierii în alte partide faţă de cele pentru care au candidat şi au fost votaţi la alegerile locale din 2016.
Până acum, astfel de decizii au fost luate şi pentru edilii UAT-urilor: Băicoi, Mizil, Bărcăneşti, Iordăcheanu, Proviţa de Sus şi Păuleşti, precum şi pentru doi consilieri judeţeni şi 19 consilieri locali: Mizil (5), Albeşti Paleologu (3), Măgurele (3), Scorţeni (2), Iordăcheanu (4) şi Poseşti (2).
Conform legislaţiei în vigoare, în situaţia în care mandatul primarului ales la alegerile locale din anul 2016 a încetat înainte de termen, atribuţiile acestuia sunt preluate de către viceprimarul ales, care devine viceprimar cu atribuţii de primar.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBNR atrage atenția că deficitul bugetar va ajunge în 2021 la peste 11% din PIB, dacă Guvernul mărește pensiile cu 40%
Articolul următorUn francez stabilit de 15 ani în România, Pascal Garnier, candidează din partea Partidului Ecologist