Un dosar penal a fost deschis de poliţiştii din Dolj după ce, miercuri seara, au depistat doi bărbaţi la braconaj, în extravilanul comunei Moţăţei. Mai mult, unul dintre ei deţinea ilegal o armă.

Poliţiştii au fost sesizaţi după ce, în apropierea localităţii, s-au auzit zgomote ce păreau să fie focuri de armă.

Polițiștii au pornit către zona de unde s-au auzit zgomotele, pe drum observând un autoturism care se deplasa din direcția respectivă către localitate.

Întrucât la vederea echipajului de poliție conducătorul autoturismului a mărit viteza de deplasare, s-a procedat la urmărirea acestuia până pe o stradă din comuna Moțăței, unde acesta a fost oprit.

Astfel, polițiștii au identificat în autoturism 2 bărbați din localitate, unul de 31 de ani, care se afla la volan și un pasager de 44 de ani.

De asemenea, polițiștii au procedat la efectuarea unui control asupra autoturismului respectiv, în care au găsit o armă de vânătoare, 58 de cartușe și doi fazani.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că păsările ar fi fost împușcate fără drept pe fondul de vânătoare din zona respectivă, cu arma bărbatului de 44 de ani, care o deținea în mod legal, în baza unui permis de port armă.

“Având în vedere cele constatate, arma și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de polițiști, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentLiderul PER, Dănuț Pop: ”Este inadmisibil să închizi piețele pentru producătorii autohtoni și să ții deschise supermarket-uri”
Articolul următor100% TU DECIZI! Tinel Gheorghe, fanul Elenei Udrea