Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț s-au autosesizat cu privire la o posibilă tăiere fără drept a mai multor arbori nemarcați, în interiorul unei foste balastiere, din comuna Șirna.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Ploiești au stabilit faptul că la începutul lunii iulie a.c., reprezentanții societății fostei balastiere, amplasată în extravilanul comunei, ar fi tăiat aproximativ 36 mc de arbori de esență salcie și plop, în valoare de aproximativ 6.500 de lei, fără ca aceștia să solicite marcarea arborilor de către reprezentați ai Ocolului Silvic Ploiești. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri  din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, prevăzut de art. 107 din Codul Silvic.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentNereguli găsite de Garda de Mediu la unele iazuri din județul Harghita
Articolul următorAlegeri prezidențiale SUA – Joe Biden, oficial candidatul Partidului Democrat