Asociația ”Mai Mult Verde” a organizat o activitate de prezentare și testare a dronei Waste Shark în Giurgiu, unul dintre orașele riverane în care se desfășoară proiectul “Cu Apele Curate”.

Din punct de vedere al tehnologiei utilizate, Waste Shark este una dintre cele mai avansate soluții de management al deșeurilor plutitoare. Dispozitivul navighează la suprafața apelor și are capacitatea de a colecta până la 500 kilograme de deșeuri pe zi.

În Giurgiu, au fost curățate zonele din apropierea Canalului Plantelor, bazinul șantierului naval și Fabrica de Zahăr.

Marea surpriză a fost dată de constatarea că nu au existat cantități semnificative de deșeuri în apă, deși aceste locuri erau populate de obicei de multe PET-uri abandonate.

Deși avea ca obiectiv colectarea a aproximativ o jumătate de tonă de deșeuri de plastic, „rechinul” a înghițit doar câteva kilograme. Se pare că restrângerea activităților în perioada stării de urgență a fost de bun augur pentru protejarea mediului înconjurător și a Dunării.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPartidul Ecologist Român solicită Guvernului Orban anularea de urgenţă a aprobării permiselor de muncă pentru lucrătorii din statele terţe
Articolul următorGarda de Mediu a anunțat primele confiscări de camioane ce au fost descoperite că depozitează ilegal deșeuri