După aproape un an de la comiterea crimei, procurorii au reţinut un suspect în cazul pădurarului din Maramureş împuşcat în tip ce încerca să împiedice hoţii de lemne. Acesta va fi prezentat, astăzi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

La data de 10 august 2020, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 de ore față de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârșit împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), tâlhărie calificată și uz de armă fără drept.

În Ordonanța de reținere, procurorii au reținut următoarea situație de fapt: În data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, jud.Maramureș, inculpatul – în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, jud. Maramureș, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras – l-a ucis prin împușcare pe pădurar cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea acestuia.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm faptul că măsurile dispuse reprezintă etape ale procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentCreștere semnificativă a cantității de deșeuri colectate
Articolul următor100% TU DECIZI! Marian Mina, fostul casier de la pod, șef la județ. Rețeaua nașilor de la Giurgiu