Partidul Ecologist Român ii solicită lui Klaus Iohannis să anunțe public modul concret în care se va implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Ecologiștii cer președintelui României organizarea unui eveniment de importanță națională la care sa participe specialiști în protecția mediului și economie, alături de membrii CSAT.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că raportul publicat de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. Ursula von der Leyen ne spune ca PNRRul trebuie să aloce cel puțin 37 % din finanțare acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice. Șefa Comisiei Europene a recunoscut că utilizarea gazelor naturale reprezintă “o piatră de temelie” pentru România si a declarat va fi alături de tara noastra în asigurarea unei tranziții echitabile pentru comunitățile locale, în special cele din Valea Jiului“. In tara subiectul este tabu.
“Se impune de urgență o intalnire la nivel înalt între oficialitățile române și specialiștii în domeniu vis-a- vis de urgențele produse de schimbările climatice dar și de viziunea dorită de UE. Este nevoie de o strategie națională serioasă în acest proces de redresare economică, de patrioți care să pună pe primul loc viitorul urmatoarelor generații si a bunurilor naționale ale României, tot ce înseamnă resurse umane, naturale și companii de stat, fonduri publice alocate și implicarea populației în susținerea acestui demers.
Nu putem reuși ca țară să punem la punct aceasta redresare națională daca stam la mâna politrucilor, a celor ce caută contracte avantajoase sau procente de câștig. Nu ne putem baza pe demnitarii ajunși din noroc în funcție sau a celor care sunt paravan al intereselor obscure. Parteneriatul durabil între cetățean- natura- demnitar trebuie să fie unul serios!” a declarat Dănuț POP, președintele PER.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentControale în Delta Dunării. Cine deţinea somnul african considerat un pericol pentru rezerva piscicolă
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Senatorul Virgil Guran, acuzații grave. De ce se implică serviciile în războiul intern din PNL