Asigurarea securitătii alimentare și a suveranității teritoriale sunt doua concepte valoroase ce ar trebui sa trezească patriotismul oricărui român. Astăzi, cele două semnificații sunt pe cale sa devină pură teorie de care copiii noștri vor afla din cărți.
 
Soarta fermierilor din România a devenit in ultimii ani, mingea de ping-pong politic între cele doua mari partide. Un eșec total și categoric al clasei politice a generat plecarea masiva a romanilor din țara și automat pustiirea satelor românești. Cauzele sunt multiple, salarii mici, birocrație și mai ales pentru producatorul autohton, imposibilitatea de a-și vinde produsele deloc sau in supermarketuri. Statul roman a încurajat și încurajează romanii sa plece din țară, de la Basescu încoace!
 
Trebuie sa fii orb ca sa nu vezi ca latifundiari de toate culorile politice au profitat in județele lor sa ia pământ in arendă. Astăzi, imbecilii de la USR vor schimbarea legislației in favoarea vânzării terenurilor agricole către străini. Au ajuns sa ii prefere pe străini de teama baronilor locali români! Niște javre incapabile să schimbe ceva util romanilor acum cât sunt la putere. Cred ca ii deranjează ca nu sunt baronii lor, căci am văzut cum se înfruptă in Consiliile de Administrație in companiile Statului.
 
Ministrul Oros, pe de alta parte, explica faptul ca singura modalitate de a opri vânzarea terenurilor agricole extravilane către persoane din afara României ar fi plafonarea suprafeței deținute, și că nimeni in UE nu a putut împiedica acest proces. Acesta critică procedura greoaie făcută de PSD in procesul de vânzare și acuză ca este făcută pentru oamenii lor din județe, care in final, după cumpărarea terenurilor, ajung sa cesioneze parti din firme tot către străini….
 
Partidul Ecologist Român se poziționează de partea fermierilor romani, a deținătorilor de terenuri agricole extravilane, indiferent de suprafață și face un apel către aceștia sa nu vândă pământul românesc către străini. Venitul in bani sau produse din partea unui arendaș este o garanție a siguranței de mâine, asigurând o oameni pentru părinți sau bunicii rămași la bătrânețe in satele pustiite. Proprietatea este sfântă in România!
 
PER solicită demnitarilor romani să modifice legislația privind preluarea in rezerva statului a pământului pe care romanii, fără posibilități de a-l lucra, vor, cu orice preț, sa-l vândă. Crearea de urgentă a unor centre de colectare județene a produselor autohtone, prin cumpărare directa de la țărani, eliminând astfel intermediarii.
 
De asemena, cerem clarificarea claselor de preemtori, de la vecini, arendași romani sau străini și mai ales Statul Român!
 
România trebuie să se impună la nivel european in privința exportului de materie prima și a importului de produse finite! Importul de produse legumicole in sezon ar trebui suspendat și prioritizate cele românești in toate supermarketurile, cu titlu obligatoriu.
 
Subvențiile in agricultura pentru romani ar trebui aliniate la valoarea celor europene, din Franta, mai exact.
Doar prin aceste modificări, mai putem vorbi despre siguranța alimentară, agricolă și chiar teritorială a României. Doar așa putem sa ne ținem și oamenii din rural acasă!
Românii noștri plâng și își arunca marfa pe câmp și guvernanților le pasa de ce zice UE? Trebuie sa fie rușinos sa te numești parlamentar sau guvernant intr-o Românie a importurilor de produse inferioare și când copiii țării adorm înfometați…

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea a desemnat „repetentul și premiantul săptămânii” – Doi oficiali importanți nominalizați VIDEO
Articolul următorEXCLUSIV  Agricultorii, semnal de alarmă foarte serios: Nu mai producem să ne hrănim propriii cetățeni