Ecologistul Dănuț Pop se arată foarte nemulțumit de măsurile recente ale guvernului, care în loc să sprijine o alimentație sănătoasă pentru populație – așa cum a propus și susținut PER încă de acum câțiva ani, vine cu măsuri care afectează starea de bine a românilor.

”În anul 2019 am reușit să obținem reducerea TVAului până la 5% aplicat la produsele bio și tradiționale. Coaliția de guvernare a mărit astăzi TVA-ul la 9% la aceste produse, măsură ce face parte din pachetul măsurilor fiscale.
PER reclama consumarea abuziva a produselor daunatoare aduse din import, superprocesate industrial, in dauna produselor cu care romanii au fost obisnuiti de-a lungul secolelor si la care au renuntat in ultimii douazeci de ani, sub presiunea comercializarii agresive de produse alimentare cat mai ieftine.
Rezultatul: ”obezitatea si cancerul au devenit probleme majore de sanatate publica”, avertiza PER. Solutia propusa de ecologisti a fost eliminarea TVA la produsele bio si traditionale, motiv pentru care PER demarase o campanie de strangere de semnaturi in favoarea acestui proiect.
Astăzi guvernul de coaliție nu sprijină producătorii autohtoni și pare că girează, efectiv, îmbolnăvirea propriei populații, condamnând-o la hrană nesănătoasă”, a scris Dănuț Pop pe pagina oficială de facebook.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentAustria spulberă orice speranță a românilor de a intra în Schengen în 2023 – De ce EXCLUDE Karl Nehammer aderarea României și Bulgariei
Articolul următorSondajul care zguduie lumea politică: Pe cine ar vota românii la prezidențiale