Încă 25 de containere sosite în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate cu 500 de tone de deșeuri din Germania, au fost blocate de polițiștii de frontieră.

Este vorba de ”operațiunea” aceleiași firme din Prahova, acuzată de importul ilegal a altor 400 de tone de deșeuri periculoase, descoperite săptămâna trecută în același port. Deșeurile urmau să fie depozitate în Prahova, însă vor fi returnate în Germania.

Comunicatul Poliției de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai  Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi a unor reprezentanţi ai Agenției FRONTEX, au efectuat controlul fizic asupra a 25 containere sosite în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate cu deșeuri din Germania.

În data de 11.05.2021, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și a unor reprezentanţi ai Agenției FRONTEX, au identificat alte 25 containere sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activități de import în România.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 500 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

Şi în acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentIohannis a promulgat legea prin care sunt aduse modificări SUBSTANȚIALE Codului de procedură penală
Articolul următorDosar penal pentru uz de armă fără drept și braconaj