Precipitaţiile abundente din ultimele zile au adus, în barajul de acumulare de pe râul Olt de la Drăgăneşti-Olt, o cantitate impresionantă de PET-uri sau materiale vegetale.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Olt, acumularea de deşeuri este pe o suprafaţă extinsă în zona ecluzei, zona barajului, cât şi a frontului de retenție.

Imagine

„Ca în fiecare an, din cauza căderilor de precipitații abundente, în barajul Drăgănești-Olt s-au produs acumulări de deșeuri, materiale vegetale, inclusiv material lemnos, materiale aduse de râul Olteț, care este afluent al lacului de acumulare Drăgănești-Olt. Comisariatul Județean  Olt al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat și a făcut verificări în zona menționată constatând acumulări de deșeuri din material plastic (în special PET), materiale vegetale, inclusiv material lemons, pe o suprafață extinsă, în zona ecluzei, zona barajului cât și a frontului de retenție”, se arată într-o comunicare a Gărzii de Mediu Olt.

Imagine

Sursa citată a adăugat că administratorul acumulării Drăgănești, Hidroelectrica SA,  a demarat acțiuni de îndepărtare a materialelor plutitoare: „În zilele următoare administratorul lacului de acumulare va întocmi un program pentru îndepărtarea în totalitate a materialelor aduse de viitură”.

 

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentRaluca Turcan: Pensiile vor fi indexate cel puțin cu rata inflației
Articolul următorTraian Băsescu apără SIIJ și nu vrea desființarea ei: “Este una din marile greșeli care se pot face”