Un container încărcat cu peste 15 tone de deşeuri textile, sosit în Portul Constanţa din Indonezia, va fi returnat în ţara de unde a fost expediat. Deşeurile aveau ca destinatar o firmă din Buzău, conform unui comunicat al Gărzii Naționale de Mediu. 

Garda de Mediu Constanţa, în colaborare cu poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă, au decis returnarea containerului încărcat cu circa 15,5 tone de deşeuri textile din fibre sintetice, către ţara de expediţie – Indonezia.

“Urmare a notificării Poliţiei de Frontieră şi a verificărilor efectuate, s-a constatat că transferul deşeurilor nu era însoţit de documentele prevăzute de Regulamentul 1013/2006. Anexa VII nu era completată cu codul deşeului, nu era menţionat codul instalaţiei de valorificare, nu erau completate datele şi lipsea semnătura persoanei care a organizat transferul. Deşeurile ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Buzău, care a refuzat recepţionarea containerului întrucât deşeurile textile nu puteau fi valorificate în instalaţia deţinută. A fost solicitată rerutarea containerului către altă destinaţie, însă s-a dispus returnarea în ţara de expediţie”, se arată în comunicatul Gărzii Naționale de Mediu.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentŞeful AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a demisionat din funcţie
Articolul următorȘeful ANAF, despre sfidarea OMV: „Toate companiile sunt egale. Dacă vor încerca să facă inginerii financiare, nu vor putea scăpa”