O societate comercială din județul Bihor a fost amendată drastic de comisarii Gărzii de Mediu, după ce au depozitat ilegal aproape 84 de tone de deșeuri din cauciuc pe un teren din localitatea Cetariu. 

 
 
Pe raza localității Cetariu, comisari ai Gărzii de Mediu Bihor au identificat cantităţi însemnate de deşeuri de cauciuc provenite de la o societate comercială care efectuează operaţiuni de Recuperarea materialelor reciclabile sortate, au anunțat reprezentanții instituției pe Facebook.
“În cadrul unor inspecţii anterioare societatea a fost somată în mai multe rânduri în vederea valorificării / eliminării cantităţilor identificate 83,71 to deşeu cauciuc şi un numar de 2.500 bucăţi saci PP 55×110, conform prevederilor legale.
În urma inspecţiei de mediu din data de 22.04.2021 s-a constatat faptul că nu au fost valorificate/eliminate în totalitate deşeurile de cauciuc astfel societatea neîndeplinindu-şi măsurile stabilite în inspecţia anterioară”, a precizat sursa citată.
Fiindcă nu s-a conformat, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia mediului.
 
ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bihor

Articolul precedentPolițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 32 de plase de pescuit comercial și două prostovoale
Articolul următor48 de tone de îngrășăminte chimice cu azotat de amoniu, stocate în aer liber, indisponibilizate de polițiști