Santierul Naval Damen Mangalia a fost amendat de Garda de Mediu cu 30.000 de lei pentru poluarea acvatoriului portuar.

O echipă mixtă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu au efectuat o inspecție la Șantierul Naval Mangalia, ca urmare a unei sesizări referitoare la poluarea apei de mare din zona docurilor de reparații nave.

„Comisarii au constatat că în apa din acvatoriul portuar s-au antrenat reziduuri pe timpul andocării unei nave aflată la reparații în docul nr.3. Apa folosită la inundarea docului a fost scoasă cu ajutorul pompelor, astfel încât șlamul depus pe fundul docului a fost antrenat, formându-se o spumă amestecată cu nămol,” transmite Garda de Mediu Constanța.

Imagine

Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 lei. De asemenea, au fost impuse măsuri de remediere și de conformare cu cerințele legale.             

 Ca măsura suplimentară de prevenire a poluarii apei marii, in fata porților docurilor de reparatii sunt montate baraje limitatoare de reținere a poluanților.

Imagine

Imagine

Sursa foto video Sindicatul Liber Navalistul

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentPeste 20 tone de deșeuri plastice transportate ilegal din Grecia, oprite la P. T. F. Giurgiu
Articolul următorCulisele statului paralel | ”Țigareta” 1 și 2, cele mai mari dosare de corupție – tunuri de milioane. Legăturile între contrabandiști, SRI, Armată și politicieni