Polițiștii giurgiuveni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au pus în executare ieri, 5 mandate de percheziție domiciliară, în comuna Ghimpați, județul Giurgiu, într-un dosar care vizează infracțiunile de furt calificat și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de plasă de tip monofilament.

În fapt, 5 persoane sunt bănuite că ar fi sustras dintr-o amenajare piscicolă din extravilanul localității Naipu, județul Giurgiu, în noaptea de 14/15 decembrie a.c., 219 kg.de pește.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada februarie-decembrie a.c., cei 5 bărbați au mai sustras cantități de pește din aceeași amenajare piscicolă. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 219 kg.de pește, 2 bărci pneumatice, 4 vâsle, 2 costume de scafandru, 20 de plase de tip monofilament, 418 m ață și alte mijloace materiale de probă, fiind conduși la sediul poliției 5 bărbați, din comuna Ghimpați, județul Giurgiu, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani.

Față de aceste persoane, la data de 15 decembrie a.c., a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Astăzi, cei 5 bărbați reținuți vor fi prezentați instanței de judecată, cu propuneri procedurale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale și Biroului de Analiză a Informațiilor Giurgiu.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentAdministraţia Parcului Naţional Retezat cere turiştilor să nu mai hrănească animalele sălbatice
Articolul următorGabriel Oprea, solicitare către Vasile Dâncu pentru rezolvarea situației pensiilor: „Militarii sunt adevăraţii ambasadori ai imaginii României în lume”