Primarul în funcţie al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău (Partidul Ecologist Român), a fost reales, el obţinând peste 47% dintre voturi. În schimb, la Consiliul Local Râmnicu Vâlcea PNL obţine cele mai mute mandate, în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu (PSD), este reconfirmat în funcţie, informează news.ro.

Mircia Gutău a fost reales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea cu 47,81% din voturi, el fiind urmat de liberalul Virgil Pârvulescu cu 35,1% şi de candidatul USR-PLUS Andrei Gheorghiu, care a obţinut 7,55% din voturi.
 
Partidul edilului Mircia Gutău nu a obţinut însă un scor electoral comparabil cu cel obţinut de Gutău la Primărie. În Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, cele mai multe mandate le-a obţinut PNL (9 mandate din totalul de 23), urmat de PSD cu şase mandate, Partidul Ecologist Român cu 5 mandate şi USR şi 3 mandate. 
 
“Alegerile de ieri au pus punct unei perioade zbuciumate de precampanie şi campanie electorală întinsă, din cauza pandemiei de coronavirus, pe aproape un an. O perioadă marcată, din păcate, de atacuri furibunde la persoană, de derapaje, de acţiuni la limita legii şi chiar dincolo de aceasta, de intoxicări şi manipulări dintre cele mai grosolane. Dar acum s-a terminat! Locuitorii Râmnicului au ştiut să aleagă, din amestecul de informaţii reale şi fake-news cu care au fost asaltaţi, lucrurile bune, adevărate şi folositoare. Şi au votat continuitatea, au votat pentru un Râmnic care să se dezvolte armonios mai departe, au votat pentru un oraş puternic în care să se simtă bine şi în siguranţă şi de care să fie mândri”, a transmis Gutău luni, printr-un comunicat de presă, citat de news.ro.
 
Preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea a fost câştigată de candidatul PSD Constantin Rădulescu, preşedinte în funcţie. Fost jurnalist şi fost deputat, Constantin Rădulescu a declarat, după aflarea faptului că a fost reconfirmat la şefia CJ Vâlcea, că victoria nu este a sa, ci “e victoria oamenilor, a echipei PSD, e a fiecăruia dintre noi, cei care asumă binele mai presus de orice”.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentGarda de Mediu Harghita, amendă de 20.000 de lei
Articolul următorComunicat Realitatea PLUS