Agenţia Naţională de Mediu (APM) Botoşani a decis, luni, suspendarea autorizaţiei integrate de mediu pentru singurul depozit ecologic de deşeuri din judeţul Botoşani, cel de pe raza comunei Stăuceni a declarat directorul APM, Eugen Mateciuc.

„Una din măsurile Gărzii de Mediu, respectiv evacuarea levigatului de la baza depozitului, nu a fost rezolvată. Asta e măsura trasată de Gardă. Ei constată şi ei îmi spun dacă e rezolvată sau nu”, a afirmat directorul APM.

Dacă situaţia nu se va schimba până pe 1 iulie, nicio firmă care colectează gunoaiele de pe raza judeţului Botoşani nu va mai putea transporta deşeurile la Stăuceni.

„Au o perioadă de zece zile în care pot să rezolve acea măsură sau mai este varianta ca operatorul să conteste în instanţă şi atunci se duc în continuare deşeurile acolo. Variante de lucru sunt”, a adăugat Mateciuc.

Depozitul ecologic de deşeuri de la Stăuceni aparţine Consiliului Judeţean Botoşani, însă administrarea acestuia este asigurată de firma din Suceava, care a câştigat licitaţia.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentFostul ministru Costel Alexe și fostul director general al Liberty Galați, Bogdan Grecu, trimiși în judecată pentru corupție
Articolul următorDănuț Pop, PER: ”România este un caz aproape unic la nivel euro­pean în care statul şi-a sabotat de unul singur sec­torul strategic al energiei”