Guvernanților noștri le-a intrat mintea în izolare. Doar așa pot fi explicate acțiunile întreprinse în starea de urgentă. Președintele Iohannis anunță că instituie stare de urgentă, dar semnează decretul trei zile mai târziu, care este adoptat de parlament alte câteva zile după. Deci, a fost nevoie de aproape o săptămână pentru a birocratiza starea de urgentă. Apoi, iese ministrul de interne citind silabisit o ordananță cu nume pompos care oferă … recomandări. Fostul judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă, a explicat la momentul respectiv că ordonanța militară nr. 2 nu își avea rostul întrucât însuși decretul stării de urgență are rolul de a limita anumite drepturi și libertăți cetățenești!!!

Dacă nu era de ajuns, vicepremierul României, Raluca Turcan se apucă să explice raționamentul acestei ordonanțe, într-o declarație la rFi. E doar “un inceput” pentru a se observa reacția oamenilor și dacă românii vor continua să aibă „obișnuințele de consum” dinainte de coronavirus, atunci „probabil aceste restricții vor evolua”, spune demnitarul. Eu înțeleg că blonda de la guvern stă cu frica în sân ca omul să nu se “culce sănătos şi să se trezească, ferească Dumnezeu, mort”, însă dacă se joacă așa cu mintea și cu buzunarul lui, răzbunarea lui Kill Bill va fi parfum pe lângă ce-o să primească ei acum, în campania electorală. 

„Ultimele masuri anuntate fac parte dintr-un lant de masuri pe care guvernul Orban le-a adoptat pentru a proteja sanatatea oamenilor. Evident ca masurile au fost graduale, s-a inceput cu inchiderea scolilor, a traficului aerian. Acum am ajuns la masurile de conduita interna, a prevenirii lipsei de responsabilitate. Aceste recomandari practic sunt un inceput pentru a vedea cum reactioneaza oamenii. Daca romanii inteleg din prima ca un comportament mai restrictiv inseamna sanatate pentru societate atunci este foarte posibil ca masurile sa-si atinga efectul din prima etapa. Daca romanii nu inteleg si vor da prioritate unor obisnuinte de consum, atunci probabil aceste restrictii vor evolua. Nu e vorba de ezitare, e un gir pe care il acordam oamenilor, un plus de incredere. Poate romanii inteleg sa limiteze interactiunea sociala, sa nu se mai imbratiseze, sa nu mai mearga in locuri aglomerate, sa nu mai dea mana”, a declarat Raluca Turcan la RFI.

Articolul precedentMiron Mitrea: “Dacă ne oprim toți, când ne vom întoarce să muncim nu mai avem ce”
Articolul următorRușine, Garda de Mediu!