Astăzi, la ora 11, ministrul mediului Costel Alexe va discuta cu reprezentanții Romsilva despre posibilitatea suspendării exploatărilor pe durata Stării de urgentă. 

Ong-ul de mediu, Agent Green, a anunțat că mai multe păduri cu vârsta medie între 180 – 230 de ani și cu exemplare de arbori monumentali răsăriți încă de pe vremea lui Mihai Viteazul aflate pe raza Ocolului Silvic Nera, ce ține de Direcția Silvică Caraș-Severin, au fost pregătite de Romsilva pentru a fi tăiate. 

“Este o decizie grea (n.r. de a suspenda exploatările) și pentru că cel mai mare jucător de pe piața lemnului, HS (fosta Holzindustrie Schweighofer) a făcut în ultima săptămână sponsorizări pentru combaterea Covid-19 de aprox. 250.000 euro spitalelor și DSP din zonele unde au fabrici de procesarea lemnului (Rădăuți, Comănești, Sfântu Gheorghe și Sebeș). 

Dar firma face profit intre 8 si 100 milioane de euro anual fără să lase o valoare adaugată serioasă în România, produsele lor find eminamente cherestea pentru export. Urmatorii mari jucatori de pe piață care beneficiaza acum de lemn românesc sunt Kastamonu, Karelia Upfloor, Barlinek, ș.a.m.d” scrie Agent Green pe Facebook. 

Articolul precedentJustiția pune botniță presei din cauza poluării din București
Articolul următorMinistrul mediului cere curățenie pe centurile orașelor