Nicolae Ciucă se pregătește să îi ia locul lui Klaus Iohannis! Cei doi lideri participă împreună la Summitul NATO din Statele Unite ale Americii, în timp ce premierul Marcel Ciolacu a rămas acasă să înfrunte furia românilor după ultimele scandaluri. Tot acolo, cei doi lideri vor sta față în față cu Mircea Geoană, favoritul din sondaje pentru lupta prezidențială, după ce surse de la vârful PNL au transmis că ar putea negocia un tandem cu secretarul adjunct al Alianței. 

Vedem clar un smenal de scindare în Coaliție în ceea ce privește strategiile celor două partide pentru alegerile prezidențiale.

În timp ce Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă merg împreună la Summitul NATO, Marcel Ciolacu a rămas în țară, în condițiile în care am văzut în ultimele zile multe nemulțumiri din partea românilor, care în mod evident vor erodat imaginea premierului. Deci, două strategii complet diferite între cele două partide în această perioadă.

 
 

Foarte interesant va fi de observat la această vizită și faptul că Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis vor ajunge față în față cu Mircea Geoană, cel care este favorit în momentul de față în sondajele pentru alegerile prezidențiale și cel alături de care – spuneau pe surse liberalii – că și-ar doi să se așeze la masa negocierilor și să discute despre un eventual tandem, așa cum ar fi trebuit să facă și cu social-democrații, astfel încât – chiar dacă Mircea Geoană iese câștigător din cursa pentru alegerile prezidențiale –  și liberalii să obțină o funcție de premier. Va fi interesant de văzut dacă va avea loc o astfel de discuție. 

Pe de altă parte, Klaus Iohannis va sta față în față cu fostul său contracandidat Mark Rutte pentru poziția de la șefia NATO.

Articolul precedentHaos pe Aeroportul Otopeni! Mai multe curse ale companiei Tarom au fost anulate
Articolul următorCCR A DECIS! PARTIDELE RĂMÂN CU OBLIGAȚIA DE A PROPUNE CANDIDAȚI FEMEI