Ion Pascaru, om de afaceri băcăuan, este propunerea Partidului Ecologist Român pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău. Acesta candidează pentru prima oară pe o funcție politică, iar cu acest prilej ne-a acordat un interviu prin care dorește ca electoratul să-l cunoască și să afle care sunt proiectele pe care el și echipa lui le doresc pentru județul Bacău, informează zdbc.ro.

În continuare, vă invităm să citiți interviul cu Ion Pascaru, acordat zdbc.ro.

Știm că sunteți unul dintre oamenii de afaceri de succes din Bacău, însă dorim să cunoaștem mai multe despre omul Ion Pascaru. Prezentați-vă, în câteva cuvinte.

Am 47 de ani și sunt căsătorit de 20 de ani cu Liliana. Împreună, avem doi copii minunați, Alexandru (19 ani) și Cosmin (17 ani) – copii care sunt pasionați de muzică (cochetează cu vioara și percuția). M-am născut în orașul Buhuși, de loc din comuna Blăgești, iar de peste 23 de ani locuiesc în municipiul Bacău. Sunt un copil crescut la țară, într-o familie cu mult bun-simț și cu educație aleasă, zic eu. Am absolvit Colegiul „Ion Borcea”, din Buhuși. Apoi, am urmat cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași, specializarea Horticultură… Horticultură și tot ce înseamnă știința vieții. De-a lungul timpului, am avut mai multe joburi. Am fost militar, dar am lucrat și în domeniul privat, în companii naționale și multinaționale, în funcții de top management.

În 2006, văzând că pot să aduc plusvaloare într-o companie, m-am întrebat dacă nu pot să-mi folosesc cunoștințele și experiența acumulate pentru a începe ceva pe cont propriu. Și atunci am deschis o firmă de curățenie, împreună cu soția, care în timp s-a dezvoltat la nivel regional. În 2008, am deschis o altă companie care se ocupă cu distribuție, transport și logistică. De asemenea, ofer și servicii de consultanță agricolă pentru micii fermieri și oricui este interesat de acest domeniu. De altfel, eu și familia mea ne cultivăm fructele și legumele singuri, 100% ecologic, în satul natal, la Blăgești.

Este pentru prima oară când intrați în viața politică. Ce anume v-a determinat să faceți acest pas și de ce ați ales Partidul Ecologist Român?

Am mai cochetat cu politica. Am avut discuții avansate cu partide de pe partea dreaptă a eșichierului politic, pentru a candida ca primar în comuna Blăgești. Dar, sincer să fiu cu dumneavoastră, ideile lor nu se pliau pe viziunea mea, pe ceea ce cred eu că ar trebuie să însemne măsurile politice care să fie într-adevăr de ajutor cetățeanului. Stând la o discuție cu Cristi Manolache, mi-am dat seama că proiectele lui sunt și ale mele. Și atunci, am decis că PER este formațiunea care mi se potrivește. Chiar cred că ecologia este și o viziune politică, de altfel sănătoasă pentru societate, la toate nivelurile sale – calitatea vieții oamenilor este cea mai importantă „vertebră” a unei societăți civilizate și cu potențial maxim de dezvoltare.

Care credeți că sunt, la ora actuală, cele mai mari probleme la nivelul județului nostru și cum vedeți rezolvarea lor?

Probleme sunt multe. Dar eu și echipa mea vom încerca să îmbunătățim ceea ce au făcut predecesorii. Sunt om de afaceri, fost militar – am o gândire strategică, bazată întâi de toate pe găsirea soluțiilor la probleme, nu doresc să pierd timpul cu acuzații, care oricum nu rezolvă nimic. Așadar, am câteva puncte în planul de guvernare la nivel județean, pe care le consider importante pentru a crește economia și pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

Citeste continuarea pe zdbc.ro

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă a virat în contul partidelor peste 57 de milioane de lei
Articolul următorCandidatul PER la primăria Sectorului 6: Candidaţii Dreptei, o jignire la adresa opțiunii politice la vot a unei categorii de electorat