Elevii italieni vor avea astfel din acest an o nouă materie, care va aborda teme ce ţin de problemele climatice şi dezvoltarea durabilă. Noii discipline, căreia îi vor fi alocate 33 de ore tot anul, respectiv o oră pe săptămână, se va baza pe cele 17 obiective ale ONU pentru dezvoltare durabilă.

Ministrul italian al educaţiei, Lorenzo Fioramonti, a semnalat pe reţelele de socializare dorinţa sa ca „Italia să devină un lider în combaterea schimbărilor climatice”. Pentru aceasta, Italia trebuie să fie prima ţară care „să facă din dezvoltarea durabilă piatra de temelie a noii sale politici educaţionale şi de cercetare”, a adăugat oficialul italian, potrivit tabuhighlife.ro

Membru al formaţiunii antisistem Mişcarea cinci Stele (M5S), Lorenzo Fioramonti a îndemnat tinerii să participe la manifestaţiile împotriva schimbărilor climatice impulsionate de adolescenta activistă suedeză Greta Thunberg.

Actuala coaliţie de guvernare de la Roma, care a fixat ecologia drept o prioritate şi din care alături de M5S mai fac parte formaţiuni de centru şi de stânga, intenţionează ca începând cu exerciţiul bugetar de anul viitor să introducă un nou impozit perceput companiilor care produc plastic de unică folosinţă.

Articolul precedent11,6 miliarde de microplastice ajung în organism când bem ceai la pliculeț
Articolul următorPoluarea fonică ameninţă supravieţuirea a peste o sută de specii de amfibieni, păsări, peşti, mamifere şi reptile