În ultimele 48 de ore au fost angrenați în misiuni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică peste 160 de jandarmi harghiteni, fiind aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.400 de lei. 

    Misiunile jandarmilor nu s-au limitat doar la verificările efectuate în cooperare cu structurile cu atribuții în domeniu, în piețe, gări, autogări, precum și în alte zone aglomerate, menite să protejeze populația împotriva infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, ci s-au concretizat și în misiuni de menținere a ordinii publice și combaterii faptelor antisociale în domeniul silvic.    
    În perioada de referință au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale (7 avertismente și 3 amenzi) în valoare  de 1.400 lei, atât pentru fapte cu caracter contravențional la regimul silvic, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, dar și pentru nerespectarea unor măsuri menite să prevină efectele pandemiei de COVID-19.

În ceea ce privește sancțiunile la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, acestea au fost aplicate de către colegii din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc și Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni.
    Astfel, jandarmii din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni, pe timpul executării unor misiuni specifice în comun cu Ocolul Silvic Particular Gheorgheni, au surprins la aproximativ 8 kilometri de comuna Remetea, în zona numită Lópatak, un bărbat ce transporta cu ajutorul unei furgonete cantitatea de 2 metri cubi material lemnos de esență rășinoase, fără a avea asupra sa documente legale de transport. Drept urmare, s-a dispus confiscarea materialului lemnos și predarea acestuia în custodie fiind aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei.
Și colegii din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc au surprins în apropierea comunei Vărșag, un bărbat de 50 de ani ce transporta cu ajutorul unui autoturism de teren și o remorca cantitatea de un metru cub material lemnos de esență foioase, fără a putea prezenta documentele legale de transport. Materialul a fost confiscat și predat în custodie, contravenientul fiind sancționat cu avertisment.

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentOFICIAL! BEC a distribuit toate mandatele de parlamentar
Articolul următorOra 18:00 – Culisele statului paralel. De ce a “ruginit” sistemul de termoficare din Capitală? În 2020, bucureștenii se spală la lighean