Pe parcursul lunii septembrie, jandarmii harghiteni au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, constatând nerespectări ale legii pentru care au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 amenzi în valoare de 13.000 și au confiscat peste 8 metri cubi material lemnos, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În total au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 amenzi în valoare de 13.000 și 3 avertismente, conform legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Faptele constate au fost în general  „transportul (…) fără avize de însoțire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală (…), „accesul oricărui autovehicul în fondul forestier naţional, fără acordul scris al proprietarului sau administratorului”, precum și „aprinderea focului în fondul forestier național în alte locuri decât cele special amenajate și marcate.”

Odată cu constatarea faptelor a fost confiscată și o cantitate de peste 8 metri cubi de lemne, în camera de corpuri delicte aflându-se 4 drujbe și 3 topoare provenite din confiscări pe timpul constatării unor astfel de fapte. Pe timpul constatării faptelor jandarmii au solicitat și primit sprijinul reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial. Jandarmii vor continua acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice, în scopul protejării fondului silvic.

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentRaed Arafat: Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva nu va fi posibil, doar localnicii pot participa
Articolul următorPER și PSD formează noua majoritate în Consiliul Local Craiova