Ion Cristoiu scrie într-un editorial în Evenimentul Zilei despre un incident petrecut între Radio București și firma IRIDEX Group, care administrează groapa de gunoi de la Chiajna. 

“București FM a publicat în 13 martie 2020 un material prin care se atrăgea atenția asupra felului în care Iridex Group gestionează aceste deșeuri. După cum era de așteptat, Iridex Group a luat foc, scrie Ion Cristoiu. Postului de radio i s-a trimis un drept la replică ce a fost publicat pe 19 martie 2020.

Însă, Iridex Group a mers mai departe și s-a adresat Tribunalului București cerînd o ordonanță președințială prin care să i se interzică reporterului să abordeze subiectul Iridex, iar SRR i se interzicea să publice orice material pe acest subiect, pe motiv că i s-a prejudiciat imaginea prin articolul publicat de București FM. După doar 4 zile, printr-o ordonanță președințială postului București FM i s-a cerut să șteargă de pe site toate articolele despre depozitul de gunoi, iar SRR i s-a interzis să publice vreun articol despre Iridex Group.

“Ordonanța a fost obținută în timp record, fără ca reporterul sau SRR să fi fost citați, mai scrie Ion Cristoiu. Să mai spună cineva că Justiția Română s-a lăsat intimidată de Pandemie.”

Articolul precedentPing-Pong pe defrișări. Ecologiștii zic că da, ministrul zice ba
Articolul următorÎntâlnire între ministrul mediului și Romsilva pentru sistarea exploatărilor