Numele lui Klaus Iohannis este tot mai des vehiculat pentru postul de secretar general al NATO, însă actualul președinte nu va avea parte de o cursă ușoară. Există câteva doamne care vizează același post, potrivit Realitatea Plus.

 

Specialiștii sunt de părere că războiul din Ucraina ar putea propulsa la vârful NATO, pentru prima dată, un lider din fostele state comuniste, care se află acum în prima linie a susținerii Kievului în lupta cu Rusia. Polonia și România, cele mai loiale Washingtonului, ar putea avea cele mai multe șanse, însă ambele se confruntă cu propriile probleme în ceea ce privește statul de drept.

În cursa pentru șefia celei mai puternice alianțe militare din lume sunt vehiculate și numele unor femei din politică. 

 

Dalia Grybauskaite – primul oficial european care a spus că RUSIA este stat TERORIST

Potrivit mai multor surse, printre favorite se află Dalia Grybauskaite, fost președinte al Lituaniei timp de 20 de ani care a avut o poziție dură față de Rusia. Ea este primul oficial european care a numit Rusia stat terorist în 2014, după anexarea Crimeei.

 

Imagine

Kaja Kallas – a transformat Estonia în cel mai mare susținător  al Ucrainei

Un alt nume tot mai vehiculat este cel al Kajei Kallas, premierul Estoniei care a transformat țara ei în cea mai mare donatoare pentru Ucraina dacă se calculează în funcție de Produsul Intern Brut al țării.

Imagine

 

sursă foto: Profimedia

Și Kersti Kaljulaid, fostă președinte în Estonia se află printre favoriți.

Imagine

sursă foto: Profimedia

Kolinda Grabar-Kitarovici, femeia pe care Putin a lăsat-o în ploaie

În cursă pentru șefia NATO s-ar afla și fosta președintă croată, Kolinda Grabar-Kitarovici, care este foarte apropiată de familiile conservatoare din Uniunea Europeană și Statele Unite Kolinda Grabar a rămas în memoria colectivă pentru prezență sa extrem de vizibilă alături de naționala Croației la Campionatul Mondial de fotbal din 2018, din Rusia si pentru faptul că la festivitatea de premieră gărzile de corp ale lui Vladimir Putin au lasat-o în ploaie, în timp ce liderul de la Kremlin era protejat de o umbrelă uriașă.

Imagine

sursă foto: Profimedia

Articolul precedentApele Române: În marile orașe NU lipsește apa. Orașele mici și comunele, lovite de secetă – Rezerva de apă și restricțiile în CRIZĂ
Articolul următorDănuț Pop despre o nouă taxă impusă românilor: ”Nicidecum centralele romanilor nu reprezinta marea sursa de poluare din tara noastră!”