Imnul Național, “Deşteaptă-te, române!” a fost intonat pentru pentru prima dată într-un cadru oficial pe locul actualului Parc Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, municipiul resedința de județ unde primar este Mircia Gutău, președintele Partidului Ecologist Român.

”O muzică vocală cu nişte versuri preafrumoase puse pe un ton naţional plin de armonie şi triumfal” a reușit să intre direct în istoria românilor şi să rămână acolo ca unul dintre cele mai importante simboluri ale Naţiunii, pe care trebuie să îl cinstim și să îl respectăm.

Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării evenimentului de acum 175 de ani, se desfășoară trei zile de spectacole cu artiști consacrați, pline de culoare și emoție, pregătite pentru a aduce bucurie în inimile tuturor. Primarul Mircia Gutău, alături de oficialități și delegații străine, au făcut din această sărbătoare un prilej de mândrie și unitate națională.

La mulţi ani, Imnului Naţional! La mulți ani, tuturor care simt românește!

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentRomânia extinde RAPID o rută-cheie pentru cerealele din Ucraina – Anunțul ministrului de Externe, Luminița Odobescu
Articolul următorPrețurile pentru mai multe alimente se vor reduce, de astăzi