Polițiștii bihoreni, au depistat în trafic mai mulți șoferi care transportau lemne fără a avea documentele legale necerase pentru transportul materialului lemnos, iar un tânăr în vârstă de 24 de ani din localitatea Lăzăreni, a fost prins în flagrant de polițiștii orădeni în timp ce tăia ilegal arbori din specia stejar, din pădurea localității Gepiș.

Duminică, 24 mai, polițiștii orădeni au depistat în flagrant delict un tânăr de 24 de ani, din comuna Lăzăreni, județul Bihor, în timp ce tăia, fără drept, 5 arbori specia stejar pedunculat, din pădurea aferentă localității bihorene Gepiș. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar materialul lemnos rezultat în urma săvârșirii infracțiunii, în volum total de aproximativ 2 metri cubi, a fost confiscat și lăsat în custodie la Ocolul Silvic Lăzăreni. De asemenea, a fost ridicat în vederea confiscării un motoferăstrău mecanic folosit la tăierea arborilor. Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea.

De asemenea, polițiștii bihoreni, au depistat în trafic mai mulți șoferi care transportau lemne fără a avea aviz de însoţire a transportului de material lemnos.

Astfel, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Județul Arad, a fost depistat în trafic pe raza localității Beiuș, în timp ce trasporta cu o autoutilitară 16,8 metri cubi de lemn rotund, specia fag. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că datele menționate în avizul de însoțire cu privire la cantitatea transportată nu corespundeau cu realitatea. Cel în cauză a fost sancţionat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar cei 5,51 metri cubi de lemn rotund, în valoare de 1.664,02 lei, care reprezentau diferența în plus față de cantitatea înscrisă în documente, au fost confiscați și predați în custodie la Ocolul Silvic Beiuș – Depozit Finiș.

De asemenea, sâmbătă, 23 mai, pe drumul forestier de pe Valea Finişului, polițiștii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au depistat un localnic de 34 de ani, în timp ce transporta cu un tractor cu remorcă 6 metri cubi de material lemnos, speciile fag şi carpen, fără a avea aviz de însoţire a trsportului de material lemnos. Materialul lemnos, în valoare de 1.035 de lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Beiuș – Depozit Finiș, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legi nr.171/2010.

Tot sâmbătă, 23 mai a.c., pe drumul forestier Valea Aleului, din comuna Pietroasa, județul Bihor, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea au depistat un localnic de 33 de ani, în timp ce transporta cu un tractor cu semiremorcă 3,5 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără aviz de însoţire. Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 507 lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Lăzăreni.

De asemenea, vineri, 22 mai a.c., la ora 15.10, pe drumul județean 108/I, în localitatea bihoreană Bratca, polițiștii Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Borod au depistat în trafic un localnic de 24 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoţire a transportului de material lemnos.

Masa lemnoasă, în valoare de 480 de lei, a fost confiscată şi predată la Ocolul Silvic Brătcuța, iar cel în cauză a fost sancţionat conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Sursa: Realitatea de Bihor

Articolul precedentÎn șase localităti din Dâmbovița sunt pagube importante produse de grindina căzută în data de 20 mai
Articolul următorMinistrul Mediului anunță ”cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani”