Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, a reacționat la ultimele declarații ale lui Florin Cîțu, președintele Senatului, cu privire la solicitarea unor explicații pentru români, despre cresterea prețurilor la energie și gaze din ultima perioadă.

“Domnul Cîțu trăiește într-o realitate paralelă!

Cum poți tu, cel care ai contrasemnat ca și ministru de finanțe (până și autocorectul mi-a scris monstrul de finanțe) odiosul act prin care se liberaliza piata energiei, alaturi de eternul Virgil Popescu și de amnezicul Ludovic Orban, sa critici acum creșterea prețurilor la energie și gaze? Este culmea tupeului!

Copil fiind, știam că una dintre culmile tupeului este să împingi pe cineva pe scări și să-l întrebi, mirat, de ce se grăbește. Asta a făcut și Florin Cîțu cu economia românească pe care, după ce a împis-o la vale, este foarte mirat că prețurile o iau razna!

Și mai era o culme a tupeului, care i se potriveşte perfect lui Cîțu: după ce-ți faci nevoile la ușă cuiva (a PSD, în cazul acesta) să suni insistent să ceri hârtie igienică, să speri să te şi şteargă, şi eventual, şi pe ceilalți doi care au stat de şase!

Cîțule, ce marfă consumi? Schimbă furnizorul, că asta îți afectează memoria!”, a declarat Dănuț Pop, președintele PER.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul lider al liberalilor arată că, pe 4 octombrie 2021, a fost aprobată OUG 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece, “care a scăzut preţul la gaze şi energie electrică”.

“O spune negru pe alb INS. În comunicatul pentru Indicele Preţului de Consum. INS arată că preţul la gaze şi energie electrică a scăzut în februarie şi martie. INS a calculat, în februarie şi martie, preţul gazelor şi al energiei electrice în baza OUG 118/221. PSD a criticat vehement Ordonanţa 119/2021 şi nu a vrut să o prelungească şi după luna martie 2022. A impus OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023. Ordonanţa PSD a intrat în vigoare la 1 aprilie 2022, iar preţul gazelor a crescut în aprilie cu 26% şi al energiei electrice cu 28%”, precizează Florin Cîţu.

Sursa: Realitatea Ecologista