Liderul PER, Dănuț Pop, a comentat în termeni dur raportul MCV pe Justiție și modul în care politicienii români au încercat să ascundă gunoiul sub preș.
 
”Faptul că ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a ajuns să instige instanţele să nu respecte deciziile CCR în privinţa SIIJ nu mai uimește pe nimeni. Din păcate acest tip de comportament ne pune intr-o lumina proasta ca țară. Mai departe, văd ca s-a trecut inclusiv la cererea privind demisia membrilor CCR întrucât prin decizia acestora, “arunca România in afara Uniunii Europene”, după cum arată mesajul asociației ICDE (Inițiativa pentru Cultura Democratica Europeană) semnat de judecătorul Cristi Dănileț, vicepreședinte.
Ba eu cred ca este exact invers!
Sa nu uitam că suntem singura țara europeană aflată sub MCV, Bulgaria scăpând efectiv, de acest instrument in 2019, pentru ca nu au instituții și “cazuri raportate”, ajungând la concluzia ca nu exista corupție. Și mai ales, știind ca, in realitate, negocierea politică sta la baza relaționării privind eliminarea acestor mecanisme de control și mustrare, tachinare.
Ma îngrozesc sa citesc materiale care susțin continuarea aplicării MCV in România!
Și dacă nu este clar încă, există corupție in cele mai multe tari din UE. Chiar de la aderare nu era necesar să aplice un astfel de instrument de control asupra României mai ales ca in alte tari nu s-a pus problema de așa ceva. Mai mult, este inadmisibil ca deși aplicat, să nu se ridice MCVul asupra României după atâția ani de la aderare.
Dincolo de orice reforme, este un eșec al negocierii politice!
Curtea Constituțională a României a stabilit ca înființarea Secției Speciale este constituțională. Punct. Constituția unei țări este mai presus de orice: legislație interna, tratate sau decizii ale CJUE.
Cum să-ți pui la spate propria Constituție pentru a prioritiza un instraument de șantaj european?”, a scris Dănuț Pop pe facebook.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentAnul acesta, comisarii Gărzii de Mediu Buzău au aplicat sancțiuni către 40 de primării
Articolul următorPeste 20 tone de deșeuri plastice transportate ilegal din Grecia, oprite la P. T. F. Giurgiu