Organizația Națiunilor Unite a comunicat astăzi că planeta a pierdut în ultimele două decenii aproape 100 de milioane de hectare de păduri. Nici în România lucrurile nu stau diferit, iar țara noastră contribuie din plin la acest record nedorit. O statistică recentă estimează că România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure. Situaţia din zona exploatărilor forestiere şi prelucrării lemnului tinde să se agraveze de la an la an, pe măsură ce cererea de export de lemn din

România creşte semnificativ, iar autorităţile întârzie să ia măsurile necesare combaterii fenomenului tăierilor ilegale, deși pe ”câmpul de bătălie” al protejării pădurilor continuă să moară sau să fie victime pădurari dedicați meseriei lor.

Din păcate, cu autorităţi preocupate doar la nivel declarativ de starea pădurilor, defrişările masive, legale sau ilegale, s-au accentuat în ultimii ani. Pădurea a devenit obiectul unui business de succes, într-o ţară cu autorități prea puţin preocupate de ecologie, de sustenabilitatea resurselor și de importanța aerului curat.

În Romania, încă există consilii locale fără nici măcar un ecologist. Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are nici măcar un ecologist în Consiliul General! Singura șansă pentru noi, pentru generațiile, viitoare este ca ecologiștii să aibă reprezentativitate în consiliile locale și în consiliul general al capitalei. Dreptatea o pot face doar cetățenii, la vot!

Întrebarea este simplă: pe 27 septembrie, alegem să respirăm în continuare noxe sau alegem să respirăm aer curat? Alegem aceleași partide care au dus la starea de fapt existentă, sau alegem o alternativă?

Pentru o Românie curată, pentru un aer respirabil, pentru reducerea drastică a poluării, pentru viitorul nostru și pentru copiii noștri, pentru generațiile de mâine, votează candidații PER – Partidul Ecologist

Român, la alegerile locale din 27 Septembrie!, transmite Dănuț Pop, președintele PER.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentBraconier de sturioni prins de polițiștii de frontieră
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 73. Alegerile, motiv de sărbătoare la români