Dănuț Pop, liderul Partidului Ecologist Român, explică într-o postare pe pagina oficială de facebook de ce nu susține desființarea Secției Speciale.

”Cîțu e premierul acela care ne-a spus ca mărirea pensiilor cu 8% face parte din programul electoral, nu cel de guvernare! Deci, proști românii că au crezut minciunile din campanie și i-au votat!
Despre creșterea alocațiilor sau a salariilor nici nu se mai pune problemă căci sentinta înghețării acestora s-a dat cu voce tare, in contextul PNRRului.
Dar, este totuși, ceva ce face parte din programul de guvernare, ceva din cauza căreia România sta pe loc, ceva ce a blocat pana și crestearea economică din capul lui Cîțu și a lui Stelian Ion, este desființarea SIIJ. Acesta este subiectul de bază din coaliție ce sta sa explodeze.
Stelian Ion pare in stare de orice doar sa își satisfacă stăpânii americani, celebrii nostri “parteneri” strategici. Și iată cum, de câțiva ani Justiția este mai presus de orice in colonia România: salarii, pensii, alocații, afaceriștii romani etc. Aceasta tentativa de justiție oarba și preferențiala, in funcție de cine se afla la butoane.
Din păcate pentru țara noastră, bipedul de la Justiție nu este capabil sa respecte nici legislația in vigoare, deciziile CCR sau chiar solicitările elementare făcute de magistrați. Nimic nu mai contează in acest moment in Justiție decât desființarea SIIJ. Scandalul pornit de Ion împotriva UDMR ne arată disperarea de a proteja dosare și presiunea care se pune pe capul ministrului Justiției.
Cred ca pentru prima data, doar in acest caz voi zice: Bravo, UDMR! N-ar fi fost rău să detină ei ministerul Justiției!”, a scris Dănuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPreședintele Iohannis a promulgat legea: Angajații primesc o zi liberă pentru vaccinare
Articolul următorCulisele statului paralel | Cum erau verile la Neptun ale soților Ceaușescu. Anul în care a început modernizarea litoralului