PER este îngrijorat de creșterea aberantă a prețului energiei în România, spune Marius Necula, prim-vicepreședintel PER , care a explicat că prețul la energia electrică livrată duminică a ajuns la cel mai mare preț din zonă, 32,25 de euro pe MWh.

Comparativ cu toate țările cu care România este cuplată, subliniază el, este vorba despre cel mai mare preț. 

Spre exemplu, în Ungaria, prețul este de 27,9 euro pe MWh, în timp ce în Cehia și Slovacia este de 26,96 euro. Importurile depășeau 1.000 de MWh, duminică dimineață, în jurul orei 10. Deși România dispune de foarte multe resurse naturale, din exportator net de energie a ajuns să importe energie electrică din Ungaria. 

„Partidul Ecologist Român este îngrijorat de creșterea aberantă a prețului energiei în România. PER solicită de urgență ministrului economiei Virgil Popescu, să intervină pentru reglementarea prețului la energiea electrica. Astfel, pretul la energia electrică livrate duminică, a ajuns la cel mai mare pret din zona, 32,25 euro pe MWh.  Acesta este cel mai mare pret comparativ cu toate tarile cu care România este cuplată. În Ungaria pretul este de 27,90 euro pe MWh,  în Cehia și Slovacia pretul este de 26,96 euro. Duminică dimineața importurile depășeau 1.000 de MWh , in jurul orei 10.00. România, cu foarte multe resurse naturale, din exportator net de energie, vezi perioada «băieților destepti», a ajuns să importe energie electrică din Ungaria !!! Pretul mare la energia electrica afecteaza atât companiile , cât și consumatorii casnici. PER solicită Guvernului liberal Orban să aibă grijă față de mediul de afaceri care devine necompetitiv în aceste condiții. Este momentul de a avea o strategie națională sustenabila in domeniul producerii energiei electrice prin perspectiva aprobării Planului Ecologic European”, a afirmat Marius Necula, prim-vicepreședintele PER, luni.

Articolul precedentAcord istoric la Bruxelles: România primește o sumă record! Klaus Iohannis a câștigat, astăzi, alegerile
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 28. Când coronavirusul apelează la influenceri