La 20.02.2021, în intervalul orar 0600 – 1100, în baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu  specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul activităților specifice circumscrise Planului comun de acţiune “Scutul Pădurii”, au efectuat controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, pe itinerariul Suceava-Cornu Luncii-Mălini-Slatina-Valea Moldovei.

            În jurul orei 0652 pe raza comunei Cornu Luncii a fost depistat un șofer în vârstă de 31 ani din comuna Slatina, care transporta cu autoutilitara material lemnos-cherestea rășinoase.

            Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 8,37 m.c. cherestea rășinoase.

            În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantității de cherestea rășinoase care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

            Ulterior, în jurul orei 0721 pe raza comunei Mălini a fost depistat un bărbat vârstă de 44 ani din comuna Mălini, care transporta cu autoutilitara material lemnos-deșeuri/resturi material lemnos specia rășinoase.

            Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 4,104 m.c. deșeuri material lemnos specia rășinoase.

            În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantității de 4,104 m.c., care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentVlad Voiculescu infirmă existența unui incendiu la spitalul “Marius Nasta” – “Cineva s-a speriat, nimic mai mult”
Articolul următorSorin Grindeanu profețeste ieșirea PNL din Parlament după modelul PNȚCD