Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că garanția pentru sticlele din plastic pe care Ministerul Mediului o va propune va fi de 50 de bani pe sticlă, indiferent de mărimea acesteia, dacă este de până în 3 litri. Cine adună 10 sticle are 5 lei.

„Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, a declarat Tanczos Barna, pentru Digi24.

Ministrul Mediului a precizat că vor putea fi predate și sticlele fără dop, dar vor trebui să fie sticle colectate după pornirea programului, nu unele vechi, aruncate în natură.

Fiecare sticlă va avea un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda.

„Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a mai afirmat ministrul Tanczos Barna.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSCRISOARE EXPLOZIVĂ: Dragnea l-a invitat pe Trump în România, în 2017 și i-a promis un miting cu 150.000 de oameni
Articolul următorDănuț Pop, liderul PER: ”Ghinea se folosește de ideea poluării ca să ceară taxă pe autostradă”