Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a afirmat, luni, că în continuare intră în România cantităţi mari de materiale second hand, de materii primii, pe baza unor documente false sau completat incorect, care ajung la depozite de gunoi sau sunt abandonate. El a precizat că mai multe instituţii fac eforturi ca astfel de transporturi să fie oprite la intrarea în ţară, scrie News.ro.

Tánczos Barna a declarat,luni, într-o conferinţă de presă, susţinută la Prefectura Bihor, că este inadmibisil ca în acest judeţ să fie autorizate zeci de puncte de depozitare a deşeurilor, unde mai multe companii desfăşoară activităţi ilegale.

“Judeţul Bihor este printre judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor municipale şi este inadmisibil ca într-un asemenea judeţ să autorizăm zeci de puncte de depozitare sau zeci de puncte de lucru unde mai multe companii sub această autorizare desfăşoară activităţi ilegale şi să se pună o asemenea presiune pe autorităţile locale care încearcă să rezolve problema deşeurilor aşa cum trebuie într-o ţară civilizată europeană”, a afirmat ministrul Mediului.

El a precizat că presiunea la graniţă asupra autorităţilor este imensă şi se fac eforturi pentru ca aceste transporturi să fie oprite la intrarea în ţară.

“Presiunea la graniţă asupra autorităţilor judeţene şi locale este imensă, alături de Ministerul de Interne, alături de Poliţia de Frontieră şi organele care verifică transporturile, Vama şi alte entităţi s-au făcut eforturi deosebite în ultimele luni de identificare şi de control astfel încât transporturile de materiale, materii prime şi deşeuri să fie oprite peste tot unde se poate. În ciuda acestui fapt constatăm că intră în continuare în România, pe baza unor documente care ulterior se constată a fi false sau completate incorect intră cantităţi de materii prime, materiale second hand sau alte bunuri care ajung la depozitele pe gunoi, în cel mai bun caz sau pur şi simplu sunt abandonate”, a explicat Tánczos Barna.

El a precizat că această luptă împotriva acestor reţele este una continuă.

“Lunile trecute am dispus mai multe controale, inclusiv control prin Corpul de Control al ministrului aici în Bihor. Am identificat reţele organizate care au fost deferite organelor de cercetare penală. Această luptă este una continuă, alături de prefecturi, alături de Garda de mediu, alături de agenţiile de mediu şi alături de autorităţile publice locale care vin şi de foarte multe ori ne sesizează cu privire la aspectele susceptibile a fi ilegale în desfăşurarea activităţilor economice la anumiţi agenţi economici”, a mai transmis ministrul Mediului.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCamion cu lemne, condus de un bărbat din Bistriţa-Năsăud, confiscat de poliţiştii clujeni
Articolul următorIa pastila SRS: Dansatoarea din buric