Ministrul Sănătății,Nelu Tătaru a făcut sâmbătă, o vizită în judeţul Constanţa. A declarat că a găsit nereguli în staţiunile de pe litoral, precizând că nu suntem într-un sezon estival obişnuit care să ne poată permite să avem aceleaşi activităţi pe care le aveam şi anul trecut

Întrebat dacă ar face plajă cu familia pe litoralul românesc Tătaru a răspuns .“Dacă ar respecta nişte reguli, aş face. Pe litoralul românesc acolo unde aş găsi aceste locuri. Dacă nu aş găsi aceste locuri şi nu s-ar respecta, nu aş face. Când am luat aceste măsuri de relaxare, le-am luat cu anumite norme, inclusiv la plajele deschise, inclusiv la plajele private. Au fost nişte norme, nişte reguli, care trebuiau doar aplicate. Agenţii economici s-ar părea că nu au recurs la respectarea acestor reguli şi atunci vedem ce se întâmplă pe litoral. Totuşi, recurg la aceleaşi recomandări. Haideţi să păstrăm acea distanţare fizică, haideţi să păstrăm masca în locurile aglomerate, în locurile închise! Sunt momente când poate unii dintre noi uităm, haideţi să ne reamintim şi să purtăm această mască”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

1.189 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunţate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 77.544. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 37 de decese – inclusiv al unei persoane cu vârsta între 20 şi 29 de ani – totalul fiind 3.233. 504 de pacienţi sunt la ATI.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentBani de la Guvern pentru firmele afectate de restricțiile impuse de pandemie
Articolul următorDănuț Pop, liderul PER: Virusul nu ține cont de clasa socială! Școlile trebuiesc dotate cu măști pentru TOȚI COPII!