În data de 24 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni, au depistat în localitatea Săpoca, un bărbat, care tocmai ce oferise spre vânzare unui localnic aproximativ 2 mc de material lemnos.

Din verificări, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea documente de proveniență pentru lemnul de foc specia fag. În cauză conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției de poliție Beceni, au depistat pe DJ203K, pe raza localității Mânzălești, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Poșta Câlnău, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține documente de proveniență pentru cei aproximativ 2 mc de lemn, fiind sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori. Din verificări s-a stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 62 de ani, din Tisău, ar fi tăiat 12 arbori de pe un teren din localitate și i-ar fi transportat la domiciliu.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPremierul Cîțu: ”Nimeni nu ar fi crezut, dar România este pe locul 3 în Europa la numărul de persoane vaccinate”
Articolul următorPartidul Ecologist Român cere demisia ministrului Justiției