Nicolae Oprea deschide lista Partidului Ecologist – filiala Timiș, la Consiliul Județean.
Cine este Nicolae Oprea?
M-am născut în localitatea Alios, un frumos sat banățean, la limita cu județul Arad, unde se îmbină mireasma râului Mureș cu cea a florilor de salcâm de pe dealurile Alioșului și Lipovei.
Școala generală am făcut-o în satul natal, cu dascălii care locuiau în sat fără navetă și școala școală. Apoi, fără nicio pregătire suplimentară, am urmat cursurile celui mai prestigios liceu al anilor 69-70, și anume C.D. Loga din Timișoara. După terminarea liceului la secția socială și după îndeplinirea obligațiilor militare, am studiat la Facultatea de Drept economic administrativ din Sibiu. Aici am reușit să prind noțiunile de bază a ceea ce înseamnă economie reală, organizare în muncă, concurență, disciplină financiară, seriozitate, dar mai ales ce înseamnă munca cu omul, modul de comunicare cu cetățenii în administrație.
După facultate, am intrat direct în munca administrativă – secretar de primărie, apoi jurist la diferite unități agricole, stabilindu-mă pentru circa 25 de ani la Direcția Agricolă Timiș, unde am ocupat toate funcțiile, de la simplu jurist, șef birou, șef serviciu și apoi director general. Aceasta a fost cea mai importantă și cea mai grea parte a activității mele când Direcția Agricolă era singura instituție agricolă din județ care practic rezolva absolut toate problemele din domeniu. După 1990, problemele erau multe și foarte foarte complicate, dar cu răbdare și bună organizare s-au rezolvat în cea mai mare parte. Apoi am trecut în mediul privat pentru circa 7 ani, ca mai apoi să revin în administrație din vara anului 2012 și până în prezent.În ultimii doi ani am ocupat și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, unde am adus un aport, zic eu important, la implementarea strategiei în infrastructura rutieră județeană – un domeniu foarte greu, complicat, mereu cu probleme, piedici și greutăți, dar până la urmă, Timișul este unul dintre județele cu cele mai bune drumuri județene. Este adevarat că mai sunt multe de făcut, dar în Timiș sunt resurse umane și financiare pentru realizarea tuturor obiectivelor în acest domeniu.
Acum, candidez pentru funcția de consilier județean în mandatul 2020-2024, din partea PER.
De ce Partidul Ecologist Român?
A fost singura formațiune care mi-a oferit această oportunitate. Pe lângă aceasta, bradul (simbol PER) a fost mereu aproape și chiar înfrățit cu spicul, la care eu țin foarte mult, ca reprezentant la agricultorilor.
Ce v-ați propus în noul mandat?
În viitorul mandat, dacă se va reuși, intenționez să mă axez pe problemele și aspectele de competența comisiei de agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Consiliului Județean Timiș. Astfel, doresc o susținere cât se poate de mare pentru producătorii mici și mijlocii, în primul rând în promovarea și desfacerea produselor agricole, punerea unui accent mai mare pe dezvoltarea și extinderea cultivării produselor bio, întreținerea unui mediu înconjurător sănătos și curat, dar nu în ultimul rând demararea construirii de către Consiliul Județean Timiș a unui depozit (centru) de achiziție și prelucrare primară a lânii de oaie.
Sursa: Realitatea Ecologista