Hoţii de lemne au pus în practică o nouă strategie ca să scape basma curată după ce prăduiesc pădurile țării. În Bucovina, aceștia marchează copacii care pot fi tăiați cu un ciocan fals, identic cu cele folosite de autorități, potrivit Realitatea PLUS. 

Imaginația hoților de lemne nu are limite. Aceștia au pus în practică o nouă strategie ca să scape basma-curată după ce fură din pădurile României. 

Astfel, în Bucovina, hoții marchează cioatele cu un ciocan fals. Totul s-a descoperit în urma unui control făcut de Garda Forestieră. Inspectorii au găsit 26 de arbori tăiați ilegal.

 

Suprafața de fond forestier verificată se află pe raza comunei Movilița și este administrată de Ocolul Silvic Bucovina. 

Controlul a fost efectuat imediat după producerea faptelor astfel încât cea mai mare parte de arbori marcați cu dispozitivul suspectat a fi fals s-au regasit la fața locului, fiind arbori verzi. 

 

Garda Forestieră Suceava a întocmit un raport prin care solicită comisiei de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră retragerea atestatului de exploatare pentru operatorul economic. În plus de asta, s-au aplicat și 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului silvic cu o valoare totală a amenzilor de 11.000 de lei. 

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentMUTARE surpriză în PNL după congresul din 25 septembrie! Decizia lui Ludovic Orban, anunțată la Culisele statului paralel
Articolul următorLiviu Dragnea, adevărul despre jocurile MURDARE din Servicii și Justiție – Trimiteți o întrebare fostului lider PSD: [email protected]