Amenzi în valoare de 16.000 lei au fost aplicate, miercuri, de polițiștii din județul Mureș unor persoane care au fost descoperite transportând material lemnos fără documente legale de proveniență. Oamenii legii au confiscat marfa, dar și cinci motofierăstraie. 

 

 

Poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Brâncovenești au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională prevăzute de legislaţia în vigoare din domeniul silvic.

În acest context, pe raza comunei Vătava, au depistat 8 atelaje hipo, care transportau material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, din comuna Deda, efectuau transporturi de material lemnos pentru care nu existau documente legale.

În consecință, polițiștii au procedat la sancționarea contravenţională a acestora, cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, cantitatea de 13 metri steri de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Vătava, fiind totodată ridicate în vederea confiscării 5 motofierăstarie. 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentCătălin Rădulescu, Sorin Bota şi Cătălin Ivan deschid listele PER în Argeş, Maramureş şi Iaşi
Articolul următorCostel Barbu: Astăzi a început turnarea asfaltului pe Drumul European 70 (DN6), Alexandria–București. Teleormănenii vor circula în siguranță