Un pădurar din Satu Mare și un consilier din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Oradea, cei doi fiind acuzați de fapte de corupție. 

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților MINCU ADRIAN NICOLAE, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, și DINDELEGAN CLAUDIU ALEXANDRU CĂLIN, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Asociația „Salcâmul” Ciumești, județul Satu Mare, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada martie – aprilie 2022, Dindelegan Claudiu Alexandru Călin, în calitate de pădurar la Ocolul Silvic din Ciumești, ar fi promis și ar fi remis lui Mincu Adrian Nicolae foloase necuvenite constând în achitarea unor servicii de cazare la o unitate hotelieră, în valoare de 2.250 lei.
“Foloasele respective ar fi fost primite de inculpatul Mincu Adrian Nicolae, în contextul efectuării unui control (solicitat de o unitate de Parchet) la Ocolul Silvic Asociația „Salcâmul” Ciumești, în legătură cu îndeplinirea unui act (verificările impuse în cadrul controlului) care intra în îndatoririle sale de serviciu”, mai precizează anchetatorii în rechizitoriu.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL | Schema combinațiilor de la Transporturi – Ultima licitație de la CFR: Două miliarde de euro pentru 166 km
Articolul următorȘoșoacă și Severin, sărbătoare la Ambasada Rusiei. Valeri Kuzmin, discurs halucinant