Ecologiștii au o nouă conducere și își recalibrează agenda publică în acord cu temele zilei, de la siguranța alimentară la protejarea mediului, într-un context tot mai complicat pentru agricultură și mediu în general.

Presedintele PER, Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, la al patrulea mandat, și presedintele executiv Florin Secară, fost deputat in legislatura 2012- 2016, sunt cei care stabilesc linia partidului, împreună cu ceilalți membri din conducerea centrală.

PER își propune să fie tot mai implicat în deciziile și politicile de mediu, cu atât mai mult cu cât românii sunt din ce în ce mai interesați de acest domeniu. Ultimele date arată că mai bine de jumătate dintre tinerii români sunt preocupați de temele ecologice la alegerea unui loc de muncă, arată un Eurobarometru din 2022.

Noua conducere a ecologiștilor își construiește agenda publică în acord cu agenda românilor, tot mai preocupați de protejarea mediului și de amenințările la adresa vieții așa cum o știm. Recenta reacție în protestul Romfish și Patronatului Peștelui din România, legat de faptul că sectorul acvaculturii este la un pas de faliment, este doar un exemplu. Formațiunea este preocupată, de asemenea, de o implicare crescută în zona deciziei guvernamentale, Mircia Gutău fiind membru al Consiliului Director al Asociației Municipiilor din România, calitate în care a fost prezent la ultimele consultări cu miniștrii la Palatul Victoria, unde s-au discutat problemele administrațiilor locale.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentNoi taxe și impozite pentru români. Guvernul vrea să scumpească viciile
Articolul următorAnca Alexandrescu: Zelenski vine la București și se va întâlni cu premierul Marcel Ciolacu – Motivul vizitei în România