Partidul Ecologist Român (PER) a mai vorbit despe Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, chiar după Referendum, moment în care ecologiștii au cerut demisia de onoare a acestuia, pentru managementul defectuos. Fără efecte însă și fără ca acest domn să aibă vreo remușcare.

De data aceasta, este și mai grav. Institutul Național de Statistică a rectificat creșterea economică unde se poate observa o diferență uriașă, de la 5,2% pe trimestrul I, la 1,5% acum, sau altfel spus, de la suspiciunile de unor manipulări ordinare, la evidențe. Ne amintim despre metafora cu “Tigrul Europei”, de glumele de atunci, dar mai mult de analizele specialiștilor care au semnalat caracterulul neverosimil al acelor date. Din păcate, asupra INS planează suspiciuni de măsluire a datelor oficiale în functie de “nevoie” și din păcate, Tudorel Andrei nu doar că intărește aceste discuții, dar pare să le și confirme.

Cerem premierului Nicoale Ciucă să intervină de urgență pentru a-l demite pe președintele INS. Este nevoie de o clarificare a situației și de o garanție a corectitudinii pe viitor. Pe datele INS se fac proiecții, investiții, oamenii pierd bani. Nu se poate să nu existe o răspundere pentru o asemenea gafă uriașă! Ne-am făcut de răs la nivel european! Tudorel Andrei nu se poate juca cu cifrele după bunul plac, promovând minciuni în numele INS. Nici cercetătorii nu se vor mai putea raporta la această instituție ca la o sursă oficială și credibilă.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCriza alimentară lovește România. Țara noastră ar putea rămâne fără stocuri suficiente de ulei și făină în această iarnă
Articolul următorIlfov. Garda de Mediu a găsit 240 de maşini abandonate pe domeniul public în Jilava / Amenzi în valoare de 30.000 de lei şi dosar penal