Partidul Ecologist Român propune retragerea diplomaților români din țările care se opun aderării României în spațiul Schengen.

„Corul anti- România în Schengen a ajuns la trei țări, respectiv Olanda, Suedia și Austria. Este cu siguranță o bună perioadă de analiză a activitații diplomaților români, dar ținând cont că România îndeplinește criteriile de aderare, poate că nu ar fi rău să jucăm și o altă carte. Europarlamentarii si ambasadorii noștri au fost vocali!

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ar putea avea un rol important în această poveste, dacă ar avea sânge în instalație. Desigur că sunt bine definite situațiile în care România își poate retrage ambasada și diplomații dintr-o țară, dar cum ar fi să anunțe că ne retragem, în primă fază, personalul diplomatic neesențial din Olanda, Austria și Suedia? I-ar putea mișca Bogdan Aurescu cu o astfel de declarație?

Da, este adevarat că am provoca un întreg scandal la nivelul Uniunii Europene, dar olandezii, suedezii și austriecii au plasat refuzul mai degrabă în direcția politică, deci nu a criteriilor standard, pe care deja le îndeplinim.

La o nesimțire si nedreptate se poate reacționa cu un scandal. Considerăm că România trebuie să o joace dur, așa cum la fel de dur ni se dă peste față. Cum ar fi să ne retragem diplomații din Olanda, Austria și Suedia? Așa, frumos, în stil balcanic, la pachet și cu o serie de schimbări fiscale pentru multinaționalele și băncile lor!?”, transmite Biroul Permanent Național al Partidului Ecologist Român.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPER despre salvarea Blue Air: ”Dacă au soluții și profesioniști de ce nu salvează TAROM?”
Articolul următorFOTO Primărie din județul Constanța amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu