Partidul Ecologist Român se poziționează împotriva restricțiilor anunțate astăzi de guvernanți întrucât nu sunt bazate pe nicio analiza si nu pot avea efecte concrete, așa cum nu au avut nici in alte state europene.
Ecologistii solicita coaliției de guvernare să înțeleagă că atât timp cât in stațiile de metrou și celelalte mijloace de transport ori supermarket exista aglomerație, nu va ajuta cu absolut nimic închiderea restaurantelor, a sălilor de Fitness, a teatrelor, mallurilor și cu atât mai puțin reducerea intervalului orar de circulație. Din contra! PER considera ca fix asta va duce la crearea unor noi puncte de aglomerare.
“Avem exemple clare ale altor state care au urmat strategii diferite. Numărul infectării continua sa crească! La noi văd că s-au gândit sa rărească și orarul treburilor de la metrou. Care este logica?
Înțelegem particularitatea perioadei și cu siguranța nu exista răspunsuri la toate problemele, dar in țara noastră reprezentanții Guvernului întâmpină mari fracturi de logică. Apoi, exista multe necunoscute și despre vaccin, ori despre cei care fac vaccin. De ce nu au libertate de deplasare dacă s- au vaccinat. Ca sa nu mai vorbim de situația vârstnicilor! Uneori, cei de la putere dau vina pe Comitetul de Urgentă. Cine l-a numit pe Arafat ? Care este rolul lui Vlad Voiculescu? De ce miniștrii și- au delegat atribuțiile pe chestiunile importante și pe intreaga perioada a mandatului?
Din păcate chiar guvernantii sunt cei care transmit nesiguranța și neîncredere catre oameni. Romanii au ajuns la limita. Mulți se plâng ca nu mai au bani, mediul de afaceri este grav afectat, domeniul HORECA este in moarte clinica și despre cultura nici nu mai vorbim. Nu se mai poate continua așa. Măsurile anunțate in aceasta seara nu ne ajuta cu nimic, pe niciunii dintre noi. Va fi haos, aglomerație peste tot! Sa plece, dacă nu înțeleg fenomenul!” a declarat liderul PER, Dănuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentNoile RESTRICȚII oficiale: „În weekend circulația va fi permisă până la 20, iar la firme/operatori economici până la 18:00”
Articolul următorPeste 1.500 de kilograme de pește, fără documente legale, au fost confiscate de polițiști, în urma unei acțiuni de o zi