Este a doua oară când ne-o furăm, de buni ce suntem! Ucraina a adoptat noua Lege privind minoritatile naționale, mai exact, românii noștri nu sunt deloc avantajați!, notează PER.

Practic, preocupările părţii române din perspectiva dreptului la educaţie nu sunt satisfăcute; nu există nicio prevedere privind utilizarea limbii materne în relaţia cu autoritatea judecătorească; persistă neclarităţi privind aplicarea concretă a prevederilor privind utilizarea limbilor minoritare în administraţie, în zonele locuite în mod tradiţional de persoane aparţinând minorităţilor naţionale şi la cererea acestora, precum şi a celor care reglementează că informaţiile de interes general. Dreptul de a-şi manifesta religia sau credinţa nu beneficiază, în continuare, de o prevedere distinctă, fiind inclus doar în articolul referitor la dreptul la libertatea de exprimare, etc.

După toate acestea, ministrul nostru de Externe, Bogdan Aurescu, a spus ca “este regretabil”. Atât s-a putut! Se pare că din nou nu se aștepta nimeni ca ai noștri să nu fie consultați pe tema asta.

Ucrainenii nici nu și-au revenit și- și fac deja nevoile pe noi! Vuvuzelele din România care spun că pe timp de razboi se face totul pe repede înainte și că nu trebuie să ne supărăm, îi putem numi lejer anti- români, cu mențiunea că prostia e cea mai evidentă trăsătură a lor. Minoritatea românească din Ucraina a fost mult timp dezavantajată și asta știm cu toții.

Mai mult, faptul că li se vor da rachete Patriot, aduce de fapt o escaladare a conflictului și riscuri mari pentru România, având granița directă pe o suprafață mare.

Daca cuplul Iohannis- Aurescu a eșuat lamentabil în obținerea unui drept european fundamental, acela privind libera circulație în zona Schengen a cetățenilor români, nu putem avea speranțe în intervenția lor pe lângă Zelenski pentru a înceta umilirea nationalilor noștri din Ucraina! Recentele prevederi ale Legii privind minoritațile dezavantajează și umilesc românii din Ucraina în timp ce noi alocăm resurse importante refugiaților, de multe ori în detrimentul propriilor cetățeni! Un președinte, un prim- ministru sau un ambasador responsabili, cărora le pasă de românii din Ucraina ar fi cerut Presedintelui si Congresului american ca pachetul de peste 40 miliarde oferite drept ajutor să includă și anumite conditionalitați de acordare, printre acestea și atitudinea statului ucranian față de cetățenii etnici apartinând statelor partenere NATO! Daca n-au cerut-o ei, o cere PER!

În continuare, ai noștri sunt slabi și din reactia MAE, e clar că românii noștri din Ucraina sunt pe cont propriu. România nu este luată în calcul, încă o dată! Dar hai să închidem gura că este razboiul! Slava!

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCum intimidează Schweighofer un român care luptă împotriva defrișării pădurilor: „Hai în Austria, să vezi cum stă treaba”
Articolul următorAlexandra Păcuraru: „Vom intra în Schengen, dar cu fruntea sus! Uniți, vom impune forță și nu vom mai ingenunchea niciodată!”