Liderul Partidului Ecologist Roman, Dănuț Pop, publică pe pagina oficială de facebook o serie de argumente clare pentru care Bucureștiul are nevoie de ecologiști la conducere.

”Nervi, claxoane și timp irosit. București, orașul cu cele mai multe ore pierdute în trafic din întreaga lume

“Se pare că bucureștenii nu se plâng degeaba de trafic. În București se pierd anual cele mai multe ore în trafic, arată clasamentul Global Congestion Impact, publicat de INRIX, cea mai precisă aplicaţie de trafic, dirijare şi alertare rutieră. Capitala României este orașul în care fiecare șofer pierde anul 134 de ore în trafic, mai mult față de Bogota, unde conducătorii auto petrec 133 de ore, dar și mai mult decât metropole mari precum New York (100 de ore), Moscova (100 de ore) și Philadelphia (94 de ore).”

Intre timp…

“Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) anunţă că, începând cu data de 1 septembrie 2021, va intensifica activitatea de control al biletelor şi abonamentelor în mijloacele de transport în comun, deoarece doar 10% dintre călători plătesc transportul, restul circulând fără titluri de călătorie valabile. În prezent, capacitatea de transport oferită zilnic de toţi cei patru operatori se ridică la 2,172 milioane călători, în vreme ce numărul de călători plătitori (deţinători de abonamente sau persoane care au validat biletele în vehicule) ajunge la circa 210.500”.

✅ Pe cand gratuitate la transportul in comun, masura insotita obligatoriu de pachetul ECO- CITY promovat in ultimii 6 ani de PER?

– Taxa de aglomerare pentru accesul în inelul zero al Bucureștiului, cu excepția celor care au domiciliul sau care au locul de muncă în zonă (între 100- 200 lei/ zi, fond pentru crearea pistelor de bicicletă și a Centurii Verzi a Capitalei)

– Interzicerea treptată în București, până în 2020, a autoturismelor care sunt încadra­te la clasa de poluare de până la 4 (Euro 0, 1, 2- până în 2019 și Euro 3, 4, diesel- până în 2020)

– Urgentarea lucrărilor de modernizare a Centurii București în regim de autostradă, lucrări care includ extinderea acesteia (în colaborare cu colegii de partid, aflați la guvernare)

– Îmbunătățirea infrastructurii de moni­torizare a calității aerului

– Amenajarea de parcări la limita administrativă a orașului și corelarea acestor zone cu transportul public.

– Extinderea rețelei de acoperișuri verzi sub titlul “ Fii ECO la mansardă”

– Crearea unei Centuri Verzi în jurul Bucureștiului, prin plantarea de arbori (cel puțin două inele)

– Realizarea pistelor de bicicletă

– Ridicarea obligatorie a gunoiului în intervalul orar 04.00- 06.00

– Înființarea benzilor de urgență pe bulevardele din București, acolo unde nu există și luarea măsurilor pentru respectarea regulilor de circulație în acest sens (monitorizare, amenzi)”, a scris Dănuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentFlorin Cîțu spune că tot personalul din sistemul public trebuie să fie vaccinat sau testat
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL / Florin Cîțu, mut la atacul Ungariei. De ce a mers premierul în locul lui Klaus Iohannis la summitul din Ucraina